Rom for å "komme ned"

I barnehagen er alle sammen sammen, hele dagen. Sammen om å spise, leke, gjøre aktiviteter, vaske hender, kle på seg, lære og alt mulig annet. Det er hyggelig å være del av et stort fellesskap, men også nødvendig og fint å kunne melde seg ut litt. Ta en pust i bakken, få tid til å tenke, se i en bok, kanskje ha et sted å være alene med bestekompisen. Vi synes det er humant og viktig å legge tilrette for å kunne melde seg ut litt, på samme linje som vi skal sørge for flotte opplevelser og dager med godt fellesskap.  

0101 copy

Kinkelihut, en god hule å krype inn i. Og glem ikke mellomrommene, som her mellom hylle og hule. De udefinerte rommene som oppstår mellom møbler og bak møbler er ofte like populære som møblene selv.

0117 copy

Kinkeliswitch, en eller flere. Lune fine rom i rommet. Fint sted å hvile, slappe av med en bok, møte bestekompisen, eller å snike seg bort alene. Og med tittehull ut mot verden kan man også følge med og lure litt på verden utenfor.

kinkeli-sofa 9

Kinkelisofa, som kan stå sammen, ved siden av, rygg mot rygg, og andre kombinasjoner skaper lett de rommene som trengs for reflekjon, hvile, små grupper, store grupper, lek utenfor, leserom innenfor? Mulighetene er så mange...

kinkeli-sofa 3

Rygg mot rygg, med fine møtesteder, eller rom for å være alene inne i sofaene, og med rom på sidene og bak for å drive med skjermet lek.

kinkeli-sofa 6

Kinkelisofa gjør at rommet raskt kan endres til ønsket bruk og der mange barn kan holde på med sitt, uforstyrret.

kinkeli-house med rekke

Kinkelihouse, Kinkelihut og Kinkelishelf, lager rom i rommet, lune huler, små og større steder der man kan trekke seg bort. Og har flotte mellomrom og baksider der barna kan lage sine "hemmelige rom".

Vi har tatt et valg når det gjelder innemiljøet i barnehager. Vi ønsker å legge tilrette for ro, refleksjon, gode møteplasser, og det å kunne melde seg inn og ut av store grupper. Vi tror det trengs i den hektiske hverdagen med alle inntrykkene som skal fordøyes og plasseres. Vi synes det er menneskevennlig og nødvendig. Like nødvendig som å være fysisk aktive, men det er uteområdet bedre egnet til. Ro inne og full fres ute, enig?