Hanne1web.jpg

Hanne fra Forskerfabrikken jobber blant annet med tidlig mattelek i barnehagen, hun sier:

“Matematikk i barnehagen, handler mye om å oppdage matematikken i hverdagen. Hvordan det som omgir oss, og det vi gjør har en matematisk dimensjon. Ved å telle og systematisere, snakke om former og plassering, bygge og konstruere, vil barn gradvis utvikle sin matematiske forståelse. Den nye møbelserien fra Kinkeliane  bygger opp under denne utviklingen med sine spennende former og allsidige muligheter. Her er buer, trekanter, sirkler og firkanter, og både ting og mennesker kan plasseres på mange ulike måter. Dessuten kan innfelte linjaler med tall og cm inspirere til måling og lek med tallinjen, noe som viser seg å ha ekstra god effekt når det gjelder å utvikle barns tallforståelse. “

HANNE S. FINSTAD 
_Dr. philos. / founder_ 
SCIENTIST FACTORY, FORSKERFABRIKKEN, FORSKARFABRIKEN 

Sissel Halland.jpg

 Fine ord fra Sissel Halland, både om møblene og barn i rom!

Det er utrolig hva barn, uansett alder, kan mestre om vi legger til rette for det gjennom et bevisst valg av utstyr og møbler. Kinkeliane tilbyr et variert sortement av møbler og inventar med spennende og utfordrende design. Fargene er lekne og lekre. Løsningene er pedagogiske og inviterer til selvstendighet, lek og læring. Jeg liker at møblene er utformet i barnestørrelse og at de er tilpasset de brukerne som skal bruke dem. Møblene gir i tillegg varierte bruksmuligheter og kan brukes fleksibelt alt etter behov.

Trenger du en hule, en hytte eller en labyrint, en romdeler eller en lesekrok, et rom for hvile og avslapping, et rom for konstruksjonslek eller oppbevaring så får du det her. I alle de årene jeg har jobbet i barnehage har jeg ønsket meg et lekkert og lekent design som dette.»

Sissel Halland
Høyskolelektor i pedagogikk Barnehagelærerutdanningen HVL

Skjermbilde 2018-10-27 kl. 09.43.05.png

Det var en glede å samarbeide med med Edle-Marion fra Ankerhagen barnehage i Oslo, de har vært veldig flinke på å skape gode rom for barna. Her kommer noen hyggelige ord fra daglig leder:

“Vi pusset opp i sommer og byttet ut nesten alle møblene på avdelingene i barnehagen vår. Vi har hatt et nært og tett samarbeid med Kinkeliane hele veien, som virkelig har lagt seg i selene for at vi skal være fornøyde med de produktene vi valgte å bestille. Da også eier og daglig leder av Kinkeliane har lang fartstid i barnehageyrket, fant vi også den faglige tonen med en gang, Dette var noe vi så på som en stor trygghet. 

 Jeg vil på det varmeste anbefale Kinkeli-switch for de eldste barna i barnehagen og Kinkeli-house for de litt yngre barna. Dette er kreative møbler som er enkle å flytte på, dele inn rom med og samtidig innbyr de til spennende lek, fantasi og en rolig stund for de som ønsker det. 

Vi har også flere stoler, benker, bord og en kommode fra Kinkeliane. 
Møblene er spennende designet, og med friske farger og gode løsninger har barna vår fått et mye mer tilrettelagt og spennende leke- og læringsmiljø.
Jeg vil takke Grethe for et engasjerende og flott samarbeid, hvor vår interesse som kunde har vært i fokus hele veien!”

Edle-Marion Stie

Daglig leder, Ankerhagen barnehage