Mal en trapp for læring, lek og kreativitet!

Jeg kom over et bilde av en trapp på Pinterest (dere finner også Kinkeliane der). Jeg ble sittende å se på det og undre meg over om det var en ordentlig trapp, eller om den var malt på veggen. Se her:

Jeg tror dette er en ordentlig trapp, men det spiller ingen rolle. Foruten å være et tøft estetisk element i rommet så jeg plutselig at trappa har utallige muligheter for læring, lek og krativitet. Og at den er enkel å male på hvilken som helst vegg i et rom. Her er noen av mulighetene den gir:

Begrepsinnlæring : første trinn, andre trinn, tredje trinn osv.. De kan ha forskjellige dybder, det dypeste trinnet, det grunne trinnet, (det fjerde grunne trinnet). De kan ha forskjellige høyder, det høyeste trinnet, det laveste trinnet, (det tredje trinnet som er dypt men lavt).

For å få trappa levende og leken kan den males med tavlemaling der barn og vokse kan tegne på den, eller at det lages collager som tapes på. Da kan man f.eks lage grunnformene, og gruppere dem. Eks, 2 trekanter og en firkant på første trinn (som i tillegg er høyt og dypt) osv. (kan bli en lang rekke med benevnelser for å beskrive det man ser dette her, bare å holde tunga rett i munnen)

Lages det figurer ( eks av små dyr eller mennesker) kan man lage en historie om dem som beveger seg i trappa, og kanskje lage en historie om rommet over rommet, trappa går jo opp til et hemmelig rom) Det kan være de rare dyrene i skogen som har lista seg inn i huset, og som skal opp på loftet for å lage kakefest? osv..

På denne måten går trappa rett inn i Rammeplanen på ulike fagområder som : Antall, rom og form,- kunst, kultur og kreativitet,- og ikke minst kommuniksjon, språk og tekst.

Det er sikkert enda flere bruksområder for trappa som jeg ikke har tenkt på akkurat nå. (kommenter gjerne og del med oss andre om du får noen gode ideer) Jeg har forelska meg i trappa som pedagogisk og estetisk objekt , og håper noen blir inspirert, kjøper maling og får den opp på veggen i sin barnehage!

Og du, liker du ideen så trykk gjerne liker og del den med andre barnehagefolk, eller foreldre som vil lage rom for lek og læring for nysgjerrige små!